Podcast esittelyssä: Pallokerho

Podcast esittelyssä: Pallokerho

Keitä te ootte?

Me ollaan Janne, Saku, Ville, Mikko, Lari... ja aika monta muutakin päälle! Pallokerhoa tehdään Ilta-Sanomien urheilutoimituksen futiksesta innostuneiden ja siihen paneutuneiden voimin. Välillä mukana on esimiehemme Petri Lahti, joskus Juha Kanerva ja vaikka ketä.

Mikäs tää teidän podcast on

Pallokerho on suomalaiseen jalkapalloon ja eritoten Veikkausliigaan keskittyvä podcast. Kotimaisessa futiksessa riittää puheenaiheita ja oli korkea aika, että niitä alettiin käsitellä asian vaatimassa laajuudessa – asiallisesti ja toivottavasti välillä hauskastikin.

Kopissa on lähes poikkeuksetta kolme panelistia. Lisäksi pyrimme tasaisin väliajoin tuomaan mukaan vieraita futiksen maailmasta – joko pelaajia, valmentajia tai seurapomoja. Meillä on vieraillut mm. Mikael Forssell, Sebastian Sorsa, RoPSin pomo Risto Niva, Perparim Hetemaj, Hongan dirika Hexi Arteva ja monta muuta futispersoonaa.

Alun perin Pallokerhoa tehtiin tv-studiolähetyksenä ja vaikka sprigin vetäminen päälle sekä tv-meikki olivat siistejä, on podcastaaminen paljon parempi muoto tehdä näitä hommia. Pystymme olemaan interaktiivisempia kuulijoidemme kanssa ja hoitamaan asiat omalla porukallamme. Ja pystymme tekemään lähetyksiä paljon useammin. Kaksi kertaa viikossa on meille hyvä tahti.

Miksi aloitte podcastaajiksi?

Ihan ensimmäistä ideaa IS:n jalkapallopodcastille lämmiteltiin jo vuosikausia sitten, kauan ennen Suplaakaan. Kotimainen jalkapallo on meille kaikille sydämen asia ja oli aika luontevaa siirtää Sanomatalon neloskerroksen käytäväkeskustelut jalkapallosta mikrofonin äärelle ja eetteriin. Se jäi pitkäksi aikaa hyllylle. Lopulta Knude, Petri ja kumppanit potkaisivat homman käyntiin The Guardianin Football Weekly -ohjelman innoittamana.


Mikä podin tekemisessä on parasta?

Tekemisen jatkuva kehittyminen. Kun aloitimme, emme päässeet vielä käyttämään radiostudiota vaan pönötimme porukalla pienen nauhurin ympärillä jossain neloskerroksen hiljaisessa nurkassa. Ymmärrettävästi saimme vähän palautetta äänenlaadusta.

Viimeisen parin vuoden aikana kaikkien esiintyminen ja ulosanti ovat ottaneet roimia askelia eteenpäin. Keskinäinen sanailu on luontevampaa ja helpompaa.

Toinen erinomainen asia on kuulijat. Suomalainen jalkapallo ei ole maailman isointa manipisnestä, mutta meille on kehittynyt uskollinen ja jopa kohtalaisen laaja vakiokuulijoiden joukko. Heiltä saa jatkuvasti sparrausta, palautetta, kysymyksiä ja kommentteja. Se antaa tekemiseen uuden ulottuvuuden.


Millaisia neuvoja antaisitte aloitteleville podcastaajille?

Käsikirjoittakaa, käsikirjoittakaa ja käsikirjoittakaa. Spontaanius ja tilanteessa eläminen on helpompaa, kun on selkeät raamit. Sama pätee itse jalkapalloon, josta puhumme. Meidänkin pitäisi käsikirjoittaa vielä enemmän, mutta valitettavasti aika on muiden töiden takia rajallinen. Podcastissa tärkeää on rytmi, vähän kuin brittiläisessä komediassa. Jättäkää mieluummin sanomatta jotain ja siirtykää eteenpäin.


Mitä muuta haluutte sanoo?

Podcastaajan on hyvä muistaa, kelle tekee ohjelmaansa. Sisäpiirijutut ja -huumori ovat hauskaa vain, jos kuulijasi tietävät, missä mennään. Meidänkin pitäisi välillä muistaa se...

Pallokerhon pariin pääset tästä.

Seuraava vaikuttajamarkkinoinnin ilmiö: Podcastit

Seuraava vaikuttajamarkkinoinnin ilmiö: Podcastit

Kuukauden Audiomainos, Syyskuu 2018

Kuukauden Audiomainos, Syyskuu 2018