90-luku on täällä taas

90-luku on täällä taas

Nelonen Media käynnisti loppuvuodesta uuden radiokanavan, 90-luvun eurodanceen nojaavan HitMixin.

Uuden kanavan pystytys on kaikille osallisille, erityisesti radion musiikkiosastolle kova puristus. Ensin etsitään musiikkiformaatti, joka mahtuu markkinoille. Haetaan formaattiin sopivia kappaleita soittolistan luomiseksi. Koodataan jokainen kappale sekä musiikinhallintaohjelma toteuttamaan formaatin vaatimaa musiikkikokonaisuutta.

Formaateja on satoja, ja jokaisesta formaatista löytyy myös useampi versio.

HitMixin kohdalla etsimme 25-44 -vuotiaille naisille sopivaa musiikkiformaattia, jota yksikään radiokanava ei tarjoa Suomen markkinoilla.

Tutkimuksen seurauksena oli eurooppalainen versio Rhytmic AC -formaatista.

Rhytmic AC on amerikkalainen formaatti, jonka pohja useimmiten perustuu amerikkalaisten 90-luvun tanssilistoihin. Jenkeissä laitettiin 90-luvulla jalalla koreasti usein RnB-musiikin tahtiin, kuten Janet Jacksonin tai Jennifer Lopezin, kun meillä Euroopassa vastaavasti laitettiin eurodancen, eli E-typen tai Army Of Loversin kanssa bileet pystyyn. Tällaista 90-luvun eurodance-versiota formaatista ei löytynyt maailmalta malliksi. Olemme siis rakentaneet samalla jotakin varsin uniikkia.

Laita Haddaway soimaan!

Sopivan formaatin löytymisen jälkeen seuraava urakka on rakentaa kappale kappaleelta formaattiin sopiva soittolista. Jokainen kanavalla soiva musiikkikappale on tutkittu salitutkimuksilla, jossa kohderyhmään sopivat henkilöt ovat arvioineet 700 musiikkikappaletta. Näiden arvioiden perusteella osa kappaleista menee tiuhempaan soittoon, osa pienempään ja jotkut karsiutuvat kokonaan pois. Näiden lisäksi tutkimuksista selviää mitä tyylilajeja ja vuosilukuja tulee painottaa soittolistaa ohjelmoidessa, jotta tutkimuksesta löydetystä formaatista saadaan kaikki irti.

Kaiken tämän tutkimisen ja koodaamisen tuote on kuultavissa kun napautat HitMixin päälle. Sen on tehnyt viimeisien kuukausien aikana isompi ja monipuolisempi yleisö kuin uskalsimme edes toivoa.

Tutkimuksen top 10 ysärit:

REDNEX - COTTON EYE JOE

EIFFEL 65 - BLUE (DA BA DEE)

ALEXIA    - UH LA LA LA

COOLIO - GANGSTA'S PARADISE

PUFF DADDY & EVANS, FAITH    - I’LL BE MISSING YOU

SCATMAN JOHN -     SCATMAN

E-TYPE - ANGELS CRYING

MR. PRESIDENT - COCO JAMBOO

ACE OF BASE - ALL THAT SHE WANTS

INNER CIRCLE    - BAD BOYS

Ennustuksia audion merkittävyyden kasvusta Campaign-lehdessä

Ennustuksia audion merkittävyyden kasvusta Campaign-lehdessä

Mainostajan 3 parasta tapaa hyötyä podcastien suosiosta

Mainostajan 3 parasta tapaa hyötyä podcastien suosiosta