Hurraa! Naiset löysivät podcastit!

Hurraa! Naiset löysivät podcastit!

Uranaisia, äitejä, sinkku-elämää, rakkautta, rahaa, seksiä, lisää seksiä ja vielä vähän erotiikkaa. Sellainen on Suplan kevät.

Enemmistö podcastien kuuntelijoista on erilaisten tutkimusten mukaan miehiä.
Tilastoista tekisi mieli sortua stereotyyppisiin johtopäätöksiin kuten että ”miehet ottavat helpommin uudet teknologia haltuun” tai että ”naisilla ei ole aikaa kuljeskella luurit päässä kuuntelemassa ääniohjelmia koska lapset, ja ruoka, ja pyykki, ja siivous”.
Olivatpa todelliset syyt mitä tahansa, tietoisina podcastien kuuntelun sukupuolisesta epätasapainosta lähdimme alkutalvesta houkuttelemaan naisia ohjelmien ääreen.

Tänä keväänä Suplassa on julkaistu ja tullaan julkaisemaan erityisesti naisten tekemää sisältöä naisille. Tähän mennessä nämä ohjelmat ovat houkutelleet kymmeniä tuhansia uusia naiskäyttäjiä podcastien pariin. Google Analyticsin kauniin piirakkadiagrammin mukaan Suplan käyttäjistä 54 prosenttia on nyt naisia. Content is definitely Queen!

Osa Suplan kevään podcasteista on aivan uusia ja osa kuuntelijoille aikaisemmilta tuotantokausilta tuttuja.
Seksiin ja parisuhteisiin keskittyvä Tiia Heralan ja Laura Ollilan räävitön podcast Lettukestit on kerännyt superaktiivisia faneja nuoremmista aikuisista.
Vähän vanhemmalle porukalle suunnattu Lipstick Mafia käsittelee samansuuntaisia aiheita Rosa Meriläisen ja anonyymina pysyttelevän Lady Lipstickin johdolla. Huulipunasyndikaatin kolmas tuotantokausi alkoi tänään!
Viime kesältä tuttu Rakkauden Nallekarkit jatkaa sinkkuelämän ruotimista Jonna Joutsenen ja hänen julkkisvieraidensa seurassa. Ohjelman nimi tulee vanhasta suomalaisesta sanonnasta tasan ei mee nallekarkit, eivät siis edes rakkaudessa.

Rosa Meriläinen ja Lady Lipstick

Rosa Meriläinen ja Lady Lipstick

Ei naisille toki pelkkää sex-in-the-cityä tarjoilla. Varallisuusvalmentajien Unna Lehtipuun ja Terhi Majasalmen podcast Rikastamo on alkuvuonna jakanut Suplan kuuntelijoille ilmaiseksi neuvoja niin rahan kuin henkisenkin varallisuuden hoidossa. Rikastamossa on pohdittu raha-asioita myös käytännön kautta: onko luksuslaukkuun mitään järkeä sijoittaa ja paljonko se takapihan palju ihan oikeasti maksaa?

Vauva.fi:n kanssa Supla aloitti maaliskuussa mielenkiintoisen yhteistyön, joka on hihityttänyt tekijöitä kummastakin toimituksesta. Olemme kääntäneet ääniksi legendaarisia ja autenttisia vauvapalstan keskusteluja. Vauva.fi – Aihe on vapaa –podcastissa nokkelat nettikeskustelijat saavat venytettyä absurdeihin korkeuksiin keskustelunavauksia kuten Mieheni on narsissi ja Mikä on synnytyslakki?

Myös bloggaajat ovat kiinnostuneet podcasteista. Vastikään Suplassa aloitti palkittu perhebloggaaja, turkulainen Laura Satamo, joka paitsi kirjoittaa hersyvästi perhe-elämästä omassa blogissaan Mamma rimpuilee, myös matkustaa aika ajoin Helsinkiin asti tuomaan äänensä kuuluville Mamma rimpuilee -podcastin muodossa. Mamman ohjelmassa fiittaavat toinen äiti ja bloggaaaja Maiju Asikainen sekä isä, räppäri ja tj Jukka Lariola.

Toisessa blogipodissa suosittujen lifestyle-blogien pitäjät Sara Vanninen, Elisa Lepistö ja Marianna Mäkelä käyvät Yksillä ja tuovat itsestänsä vähän blogien pintaa monisyisempää puolta esille. Aiheet voivat vaihdella rahasta uskontoon.

Viimeisenä haluan nostaa esille Radio Aallon mimmit. Radio Aallon keskipäivän juontaja Suvi Hartlin sekä iltapäiväjuontaja (ja tv:stä tuttu) Jenni Alexandrova yhdistävät ihanasti formaattiradion tiiviyden ja podcastien vapauden omissa ohjelmasarjoissaan Mitä rakastat? ja Jenni Alexandrova ja Menestyjänaiset. Suvin ohjelmassa vierailee julkkiksia, jotka kertovat omista intohimon kohteistaan. Tiesitkö esimerkiksi, että Jone Nikula rakastaa kissoja? Jennin Menestyjänaisissa taas vierailee – noh – menestyneitä naisia. Sillä heitä on, ja heistä puhutaan liian vähän. Kumpikin näistä ohjelmista löytyy aina kokonaisuudessaan Suplasta, kun taas radio-ohjelmissa haastatteluista soitetaan kerrallaan vain pätkiä.

Lisää podikuulumisia vähän ajan päästä!

Perjantaiterkuin,

Annika Takaniemi

PS. Lisää erotiikkaa on luvassa toukokuun puolivälissä, kun Suplaan ilmestyy sarja, joka taatusti saa aikaan nostalgisia väristyksiä
80-90 –luvuilla nuoruutensa kokeneilla. Mutta se on vielä hyssssss!

Ysärikansa sai kodin!

Ysärikansa sai kodin!

Podcast-trendit ympäri maailmaa – futurologin väkevä esitys

Podcast-trendit ympäri maailmaa – futurologin väkevä esitys