Juhannuksen menoliikenne tuo radion pariin 4,1 miljoonaa suomalaista

Juhannuksen menoliikenne tuo radion pariin 4,1 miljoonaa suomalaista

Radio kulkee arjessamme tasaisesti mukana tavoittaen viikoittain yli 90 % väestöstä. Radion kuuntelua mittaava KRT-tutkimus osoittaa kuuntelun lisääntyvän kesällä entisestään. Radion digitalisoituminen myös monipuolistaa kuuntelumahdollisuuksia – voit kuunnella omia suosikkiohjelmiasi silloin kun haluat tai nauttia kiinnostavat podcast-sisällöt laiturin nokassa.
 
Kesäaika muuttaa arjen kuuntelutottumuksia merkittävästi
Nuorten 9-24 –vuotiaiden radion kuunteluun keskimäärin käyttämä aika kasvaa lomakuukausina jopa 25 prosenttia. Vuoden 2017 heinäkuussa radiota kuunnellut nuori vietti radion parissa 3 tuntia 3 minuuttia.

Myös työssäkäyvän väestön* kuuntelutottumukset muuttuvat. Radio on auki useimmilla koko päivän, mutta kesällä tavoittavin kuunteluhetki siirtyy aamusta iltapäivään. Heinäkuussa radio tavoittaa eniten suomalaisia klo 15-18.00 välillä. Kesälläkin suomalainen kuuntelee keskimäärin 3 tuntia päivässä radiota.

Juhannusta edeltävä torstai on vuoden kuunnelluimpia päiviä. Vuoden 2017 menoliikenne keräsi radion ääreen yli 4,1 miljoonaa suomalaista, kun muuten radion päivätavoittavuus on keskimäärin 3,6 miljoonaa. 
 
Kesän ajankohtainen ja monipuolinen sisältötarjonta varmistaa pitkät kuunteluajat myös kesällä
Audiopalvelut, on demand radio-ohjelmat ja podcastit monipuolistavat kuuntelukokemuksiamme. Yhä useampi suomalainen valitsee lomalle seurakseen kiinnostavaa podcast-sisältöä, kuten RadioPlaystä Anna Perhon ja Jenni Pääskysaaren intensiivisen keskusteluohjelman, Yle Areenasta Radio Sodoman tai Suplasta viihdettä Kaunokirjallisuuden Karvakuonoista. Toisaalta, monelle ensisijainen valinta on edelleen se tuttu suosikkikanava, joka soittaa juuri sellaista musiikkia ja kertoo niitä ajankohtaisia asioita, joita suomalainen haluaakin kuulla.

Juhannuksena myös FM-radiot on viritetty kesäisiksi, Radio Aallolla käydään läpi 500 rakkauslaulua, Radio Suomipopilla soitetaan Kaikki Parhaat Kesäbiisit ja Meno-paluu tarjoilee seuraa suurimpina ruuhkapiikkeinä.
 
Lähde: Finnpanel Oy, Kansallinen radiotutkimus, vuoden 2017 valtakunnalliset kuukausiraportit sekä kesä-heinäkuun 2017 viikkoraportit, yli 9-vuotiaat suomalaiset. *25-54 vuotiaat.

Auton audioviihdejärjestelmät kehittyvät, ja kiinnostus niihin kasvaa

Auton audioviihdejärjestelmät kehittyvät, ja kiinnostus niihin kasvaa

Kaikkien aikojen kesäkonsertissa tarkeni

Kaikkien aikojen kesäkonsertissa tarkeni