Mitä Instagramissa tapahtuu juuri nyt?

Mitä Instagramissa tapahtuu juuri nyt?

1.   Entistä harkitumpi sisältö

Osalla postaaminen hetkessä ei olekaan enää se juttu, ollut enää pitkään aikaan. Nykyään somea suunnitellaan ja ajastetaan, enemmän kuin ennen. Instagramfeedin ulkonäköä suunnitellaan eri appien avulla. Ja Instastoryt kuvataan, tallennetaan, viedään erilaisiin appeihin, joissa ne muokataan oman näköiseksi. Vasta tämän jälkeen storyt  postataan seuraajien nähtäväksi. Tätä tekee vain osa, enimmäkseen blogaajat. Mutta mistä trendi kertoo? Todennäköisesti siitä, että sisältö informatiivimpaa ja ulkonäöltään hyvin huoliteltua.

 

2. Vintagekuvat , filmikameroiden paluu, polaroidkuvien suosio

Vaikkakin sisältöä suunnitellaan enemmän kuin koskaan, kuvat puolestaan tyylillisesti ovat palaamassa kiiltokuvasta rosoisempaaan ja aidompaan. Näistä hyvä esimerkki on vintagekuva-appit ja old school videoeditit, joita voi bongata edelläkävijöiden Instagamfeedeistä.

Tapahtumissa kuvataan polaroidkameroilla ja polaroidkuvia postataan Instagramiin/someen. Filmikamerat, todellako? Tästä hyvä esimerkki on tämän vuoden Metgala, josta huippumalli Kendall Jenner taltioi filmikamerallaan kuvat maailman tunnetuimman muotilehden Voguen instagramfeediin.

3. Vaikuttajamarkkinoinnin suosio

Yritykset ovat vihdoin ymmärtäneet, kuinka huolella valitut vaikuttajat nostavat brändin imagoa ja päinvastoin. Onnistuneet yhteistyöt tuovat brändille sellaista uskottavuutta, jota on vaikea tavoittaa muuten. Käytä rohkeasti vaikuttajia osana markkinointisuunnitelmaa. Mutta, ole kartalla kuka sopii brändillesi ja mitä yhteistyöllä halutaan saavuttaa.

 

Näin some ja radio toimivat saumattomasti yhteen

Radiotähdet ovat samalla myös isoja vaikuttajia ja heitä kannattaa hyödyntää osana radioyhteistyötä. Saumattomaan yhteistyöhön vaaditaan hyvä keskinäinen kommunikointi ja aito kiinnostus tekemistä kohtaan. Selkeät tavoitteet ja yhdessä sisällön ideoiminen takaavat sen, että sisältö pysyy laadukkaana ja mielenkiintoisena. Jokaisen tulee ymmärtää mitä ja miksi asiat tehdään. Tässä olemme hyviä ja autamme mielellämme!

Radiomainonnassa reilusti imua

Radiomainonnassa reilusti imua

Oma podcast Suplaan?

Oma podcast Suplaan?