Uusi podcast Suplassa: Sensuroimaton tositarina Teinitytön päiväkirja

Uusi podcast Suplassa: Sensuroimaton tositarina Teinitytön päiväkirja

No drinking. No driving. No drugs. No dating. Nämä olivat Rotary-järjestön neljän D:n säännöt Australiaan lähteville vaihto-oppilaille. Vaihtareiden omat säännöt kuuluivat: Don’t get caught. And do it again. 

Suplassa alkoi maanantaina uusi podcast Teinitytön päiväkirja, jossa tutustutaan 17-vuotiaaseen Hannaan ja hänen vaihto-oppilasvuotensa seikkailuihin Australiassa. Kyseessä on ihan oikea ja sensuroimaton päiväkirja lukuvuodelta 1995-1996. Podcastin mukana voi siis paitsi matkustaa maapallon toiselle puolelle, myös tehdä aikamatkan ihanalle ysärille ja ehkä jopa omiin teinivuosiin. Muistathan vielä sen angstisen ajan, kun tunteet syöksyivät vuoristorataa, pari kiloa lisää oli maailmanloppu ja tärkeintä oli seuraavan viikonlopun bileet, joiden jälkeen fritsuja piti piilotella vanhempien katseilta? (Jos olet alle 20-vuotias, niin FYI: fritsu on sellainen kaulaan imetty mustelma, englanniksi sitä kutsutaan rakkauden puremaksi, love bite. Fritsuja tehtiin menneinä vuosikymmeninä pimeiden limudiscojen nurkissa lauantai-iltaisin ja sitten piti käyttää kaulahuivia eli fritsuliinaa, ettei lähikontakti sen söpön mutta huonomaineisen kundin kanssa paljastunut vanhemmille. Joka tietenkin paljastui, koska kauhahuivi kesähelteellä on vähintäänkin epäilyttävä.)

No niin, takaisin asiaan. Siis:

Teinitytön päiväkirja ilmestyy joka maanantai ja yhdessä jaksossa käsitellään aina yhden viikon päiväkirjamerkintöjä. Hannan tarinaa seurataan ensi kesään ja vaihtarivuoden päätökseen asti.
Teinitytön päiväkirja on ensimmäinen Suplan alkuperäissarja, joka kestää katkeamatta kokonaisen vuoden. Sopivaa päiväkirjaa etsittiin Radio Aallossa jo viime jouluna. Hannan päiväkirja läpäisi tiukan seulan, koska se vaikutti sopivan samastuttavalta – jutut voisivat olla kenen tahansa ysäriteinin päiväkirjasta. Ja vaikka kaikki meistä eivät lähteneetkään vaihtariksi, niin ainakin tunsimme jonkun, joka lähti. Australia on lisäksi sopivan kaukainen tapahtumapaikka ja ihmiset siellä eivät osaa suomea, joten välttynemme oikeusjutuilta, kun repostelemme Hannan ja erinäisten nuorten miesten intiimeillä kokemuksilla Suplassa ihan julkisesti.

Toivotan kaikille mukavaa aikamatkaa nuoruuteen sekä lieviä myötähäpeän hetkiä Teinitytön päiväkirjan parissa.

Kuka laulaa radion jinglet?

Kuka laulaa radion jinglet?

10 ohjetta onnistuneen podcastin tekemiseen

10 ohjetta onnistuneen podcastin tekemiseen