10 tärppiä Suplan syksystä

10 tärppiä Suplan syksystä

Lettukestit_4_FB-cover.jpg

Lauran ja Tiian podi on ehtinyt jo neljänteen tuotantokauteen. Lettukesteissä todistuu se, että podcastissa voi käsitellä asioita, joita kukaan ei koskaan sanoisi radiossa. Samaan aikaan se onnistuu myös osallistamaan yleisönsä ohjelman tekemiseen, sillä koko perusajatus ohjelmassa on vastata yleisön esittämiin kysymyksiin, kuten ”Mikä auttaisi persvärkin kutinaan?”, ”Onko vedessä jyystäminen suositeltavaa?”, ja ”Onko seksilelut vain likaisille pervoille?”. K18-takuu.

2) Juha Vuorisen Juoppis 3 – raskausarpia

Juoppohullun_paivakirja_3_1440.jpg

Suplassa kokeillaan myös äänikirjoja. Hyvin on toimineet. Vuorisen esikoisteos Juoppohullun päiväkirja taitaa olla maamme kuunnelluin äänikirja. Tänä syksynä Suplassa kuunnellaan kahden aiemman Juoppiksen lisäksi myös sarjan kolmatta osaa Raskausarpia. Joonas Saartamo lukee.

3) Mamma Rimpuilee –podcast

┬®mamma_rimpuilee_juoksu.jpg

Laura Satamon blogi valittiin viime vuoden Blog Awardseissa vuoden perheblogiksi. Mamma Rimpuilee –podcast alkoi Suplassa keväällä 2018 ja nyt on toisen kauden aika. Vertaistukea kaikille, jotka ennen lasten saantia luulivat hoitavansa homman siis niin paljon paremmin kuin noi, joiden lapsi huutaa. Ja nyt tietävät paremmin.

4) Hesarin Uutisraportti

Tää podi ansaitsis kans jotain palkintoja. Tuomas Peltomäki kerää Helsingin Sanomien Uutisraportti-podcastiin viikon kovimpia uutisaiheita kollegoidensa Marko Junkkarin ja Anna-Sofia Bernerin kanssa. Ajatuksena on siis Hesarin toimittajien kesken käsitellä syvemmin tärkeitä uutisaiheita. Hyvää, oivaltavaa näkemystä, ja yleissivistyksestään huolehtiville must podcast.

5) Total Hockey Forever

Total hoki forevö on jo klassikko. Tätä on tehty vuosia. Jo silloin kun sanan podcast tunnistivat vain kovimmat kuuntelutalibanit. Tuomas Nyholm ja Vesa Rantanen ovat maan kovimpia lätkäasiantuntijoita, eivätkä todellakaan pelkää jakaa näkemystään. Joskus ehkä pitäisi. Mutta ei tää toisaalta sitten olis hauskaa. Mitä se siis on. Äh, mee kuunteleen, koska ei tätä pysty kuuntelematta ymmärtämään kuitenkaan.

6) Festarikesä 2018

Tässä kun taannoin meille Nelonen Median omistukseen siirtyi joukko festivaaleja, niin Mikko Koivusipilä ja Jussi Mäntysaari musaosastoltamme kertoivat, että aikovat nauhoittaa automatkoilla podcastin festareista, samalla kun kiertävät uusia hankintoja, ja muitakin festareita, läpi. Valehtelisin, jos väittäisin, että en olisi ollut skeptinen. Liikkuva auto on haastava ympäristö nauhoitukselle, ja jäin myös pohtimaan, onko aiheessa riittävästi purtavaa. Huoleni oli turha. Analyysi festarikentästä on korkealaatuista ja tarinat menneisyydestä hauskoja. Nää tyypit on myös ylipäätään niitä, joiden seurassa viihtyy mainiosti näin korvienkin kautta.

7) Teinitytön päiväkirja

Kunnianhimoinen projektimme alkoi jo vuoden 2017 lopulla, kun etsimme Suplan ja Radio Aallon kesken kuuntelijoidemme arkistoista vanhaa päiväkirjaa, jonka tarina olisi riittävän vahva julkaistavaksi ääniversiona. Tällainen löytyikin lopulta, ja nyt saamme kokonaisen vuoden ajan seurata 17-vuotiaan Hannan vaihto-oppilasvuotta Australiassa. 20 vuotta vanhat rikokset ovat jo vanhentuneet, eiks niin?

8) Riisuttu by Rosanna

Vuoden 2015 Miss Helsinki Rosanna Kulju avaan itsestään aivan uusia puolia. Koskettava ja erittäin intiimi podcast, jossa toteutuu se totuus, että podcastissa pitää olla ehdottoman avoin, rehellinen ja aito. Rosanna on. Kannattaa kuunnella avoimin mielin ja päästää Rosanna oman pään sisään.

9) Yksillä

häpeä1440.jpg

Sara Vannisen, Marianna Mäkelän, ja Elisa Lepistön ihana podcast on taas palannut kesätauon jälkeen. Kaikki tietävät heidän bloginsa, mutta podcastissa pääsee vielä lähemmäksi. Tätä kirjoittaessa tuorein jakso kertoo kuuden euron päiväbudjetilla pärjäämisestä. Kiinnostavaa.

10) Vain Elämää –radioshow

Syksyn tv-komeetta kuuluu myös Radio Suomipopilla ja Suplassa. Tuukka Ritokoski esittelee kaikki kunkin jakson kappaleet ja soittaa ne. Uusi jakso on kuunneltavissa Suplassa aina heti sen jälkeen kun tv-esitys on nähty. Tästä me ollaan ylpeitä: Radion ja tv:n yhdistäminen ja ilmiönluontia. Lisäksi paljon kuuntelijoita Suplassa. Tykkäämme.

Siinä siis kymmenen tärppiä Suplan syksyyn. Tän vuoden aikana julkaistaan vielä uusia isoja nimikkeitä Suplaan ja vanhoista tutuista saadaan yllä olevien jatkoksi uusia kausia.

On hienoa huomata, että sisällön määrä ja laatu kasvaa Suplan lisäksi myös koko kentässä. Indie-puolella on joka viikko uutta tarjontaa myös, ja omatkin odotukset uudelle kuunneltavalle ovat jo aika korkealla. Skene kasvaa ja kehittyy. Siitä kiitos kaikille osallisille!

Nelosen radiot jyräävät alle 55-vuotiaissa, HitMix rikkoo ennätyksiään

Nelosen radiot jyräävät alle 55-vuotiaissa, HitMix rikkoo ennätyksiään

Sunnuntaina 9.9. juhlitaan Ysäripäivää

Sunnuntaina 9.9. juhlitaan Ysäripäivää