Podcast esittelyssä: Lettukestit

Podcast esittelyssä: Lettukestit

Keitä te ootte?

Me ollaan Laura Ollila ja Tiia Herala. Sekava edustus Kehä kolmosen ulkopuolisista kansalaisista, joille mikään asia ei ole tabu.

Tiia: Oon 31-vuotias raitsikoita rakastava (täh?) turkulainen, jonka varmaan silloin tällöin murteestakin huomaa. Päivätyöksi häärään sosiaalialalla ihmisiä auttaen ja vapaa-ajalla mirriäni silittäen. Lemmikkikissaani siis. Jos näet mut kuulokkeet korvissa, siellä pyörii luultavasti meidän oma ohjelma tai rokki. Asun Helsingissä mieheni kanssa ja käyn aina ehtiessäni pelailemassa squashia.

Laura: Mä oon 29-vuotias ja olen löytänyt tieni Helsinkiin Rovaniemeltä. Päivätyönä työskentelen tv-ohjelmien taustalla lavastus- ja rekvisiittahommien parissa. Vapaa-ajalla höösään mieheni ja Börje-koirani kanssa ja rakastan etsiä loputtomasti nippelitietoa Wikipediasta.


Mikäs tää teidän podcast on?

Halusimme herättää vanha kunnon Suosikki-Lehden Bees & Honey- lääkärin vastauspalstan henkiin ja tuoda se nykyaikaan. Lääkäreitähän me ei olla, mutta tositarinoita kummallisista ja hulluistakin asioista sekä ihmissuhteista meillä riittää. Ihmiset siis lähettävät meille kysymyksiä seksi- ja parisuhde-ongelmistaan ja me sitten kyseenalaisin neuvoin heille vastaillaan.

Takana on 3 tuotantokautta ja parhaillaan teemme Suplaan 4. tuotantokautta.


Miksi aloitte podcastaajiksi?

Tavattiin vuonna 2014 Laajasalon opiston radiotoimittajalinjalla ja löydettiin hyvä yhteys toisiimme. Yhteyden lisäksi huomasimme, että haluamme tehdä samankaltaista ohjelmaa; eli suoraa, avointa ja härskillä huumorilla.

Ehdotimme Suplan tekijöille, että uskoisimme meillä olevan sen kaltaiset persoonat, jutut ja tositarinat, joita ihmiset haluavat kuulla. Seksistä ja parisuhdeongelmista monen on vaikea puhua jopa omien ystävien tai puolison kanssa, joten halusimme myös, että ohjelmamme toisi avoimuutta näitä asioita kohtaan.


Mikä podin tekemisessä on parasta?

Parasta podcastin tekemisessä on, että ollaan saatu tehdä juuri sellaista ohjelmaa kuin itse haluamme. Kukaan ei ole puuttunut siihen, että jutut olisi liian ronskeja. Kuulijoilta tulevat kysymykset eli se ettei tehdä tätä edes kahdestaan vaan osallistetaan ihmisiä tähän ympäri Suomen!


Millaisia neuvoja antaisitte aloitteleville podcastaajille?

1. Luo konsepti jota ei vielä ole

2. Rajaa aiheesi mistä puhut

3. Usko omaan juttuun ja tekemiseen

4. Jos teet jonkun kanssa älä kerro liian inside juttuja, ettei kuulijalle tule ulkopuolinen olo

5. Ole oma itsesi

Mitä muuta haluutte sanoo?

Podcastit ovat selkeästi nouseva juttu, joita ihmiset kuuntelevat koko ajan enemmän ja enemmän, koska ohjelmia halutaan kuunnella ja katsoa silloin kuin se itselle parhaiten sopii. Suositellaan kuitenkin, että kuuntelet Lettukestejä maanantaisin kun uusin jakso tulee, koska maanantai on usealle meistä se viikon vittumaisin päivä ja me halutaan se pelastaa meidän typerillä jutuilla. Älä kuitenkaan syö samaan aikaan kun kuuntelet, tai kuuntele julkisilla paikoilla tai ajaessa!

Lettukestin pariin pääset TÄSTÄ.

Audionkulutus kasvaa, podcasteilla jo miljoona kuuntelijaa, kuluttaja voittaa

Audionkulutus kasvaa, podcasteilla jo miljoona kuuntelijaa, kuluttaja voittaa

Miten kaupallinen radio voi reagoida uuteen musiikkiin?

Miten kaupallinen radio voi reagoida uuteen musiikkiin?