Audionkulutus kasvaa, podcasteilla jo miljoona kuuntelijaa, kuluttaja voittaa

Audionkulutus kasvaa, podcasteilla jo miljoona kuuntelijaa, kuluttaja voittaa

Kaupallisten radioyhtiöiden edunvalvontajärjestö Radiomedia on tänään julkistanut Norstatilla teettämänsä podcast-tutkimuksen. Yksittäisenä isona numerona tutkimuksesta on pakko nostaa esiin tulos, jonka mukaan jo 29% 15-64-vuotiaista suomalaista on viimeisen kuukauden aikana kuluttanut podcasteja. Pelkästään tämä todistaa podcasteista tulleen tämän vuoden aikana mainstreamia.

Radiomedia Podcastien kuuntelu tutkimus.JPG

Me olemme seuranneet kiinnostuksen ja käyttäjämäärien kasvua todelliselta aitopaikalta oman Supla-palvelumme kautta. Kohta kolme vuotta kestäneen jakson aikana koko suomalainen podcast-markkina on mullistunut. Kun aloitimme, oli muutamia innokkaita tekijöitä ja samat tyypit taisivat olla niitä ensimmäisiä kuuntelijoita. Nyt siis miljoona suomalaista kuuntelee podcasteja, ja määrä kasvaa jatkuvasti.

Yksi tärkeimpiä tämän tutkimuksen löydöksiä on podcastien kulutustottumusten, ja suosituimman kulutusajan todentaminen. Suplan kautta olemme huomanneet saman, mikä ilmenee nyt tässäkin: Podcastit eivät ole laskeneet radionkuuntelua, vaan luoneet kokonaan uuden primetimen! Aamusta iltapäivään kuunnellaan radiota, mutta alkaen iltapäivästä podcastien kuuntelu kasvaa ja on illalla isoimmillaan.

Radiomedia podcastien kuuntelu, radio kolmas primetime.JPG

Siinä. Olipas hyvä päätös tehdä podcast- JA radiosovellus, eikä jompaa kumpaa. Jos nimittäin mietin omaa kulutustani, se vastaa aikalailla tätä käyrää. Aamulla kuuntelen radioiden aamuohjelmia, päivällä yleensä istun sen verran paliksissa jne, etten ehdi oikein keskittyä mitään kuuntelemaan, iltapäivälle valitsen radion iltapäiväohjelmia, tai palaan vaikkapa edellisen illan lenkillä keskenjääneeseen podcastiin. Ja niin, ne iltalenkit on sitten podien aikaa.

Tässä siis pari löydöstä Radiomedian teettämästä tutkimuksesta. Koko paketti on jämäkkää tavaraa, joka kantsii lukea kannesta kanteen. Pääset tulosten pariin tästä.

Hyvää Kansainvälistä podcast –päivää: Tänään suositellaan podcasteja!

Hyvää Kansainvälistä podcast –päivää: Tänään suositellaan podcasteja!

Podcast esittelyssä: Lettukestit

Podcast esittelyssä: Lettukestit