Podcast esittelyssä: Mamma rimpuilee

Podcast esittelyssä: Mamma rimpuilee

Kuka oot?

Olen Laura Satamo, omasta mielestäni maailman hauskin ihminen. Olen yrittäjä ja äiti, mutta ennen kaikkea Turun Kuningatar. Miksi? Koska päätin niin joskus. Ilokseni olen saanut hiljalleen myös seuraajani uskomaan sen. Oikeasti olen ihan tavallinen muija Turusta, joka yrittää selviytyä äitiydestä suhteellisen kunnialla. Mamma rimpuileena tärkein viestini kaikille on, että itselleen voi ja pitää voida nauraa, eikä asiat ole niin vakavia – edes vanhemmuudessa. Tahdon muistuttaa ihmisiä siitä, että aina ei tarvitse suorittaa kaikkea täydellisesti, eikä varsinkaan syyllistyä asioista, joilla ei oikeasti ole mitään merkittävää vaikutusta lasten elämään.

Mikäs tää sun podcast on?

Mamma rimpuilee -podcastini käsittelee kaikkea minua askarruttavia ja kiinnostavia elämään ja vanhemmuuteen liittyviä asioita. Usein pilke silmäkulmassa, mutta avartavasti, armollisesti ja rehellisesti. Lisäksi minusta on ihana pureutua asioihin, joista ei puhuta tai jos puhutaan, puhutaan aina jotenkin yhdestä näkökulmasta.


Miksi aloit podcastaajiksi?

Koska Johannes Saukko pyysi. Haha, ei vaiskaan! Koska vaikka pidän kirjoittamisesta, vielä enemmän pidän omasta äänestäni. VITSI TAAS.

Oikeasti siksi, että podcastissa pääsee syventymään aivan eri tavalla aiheisiin. Kirjoitetussa tekstissä pitää usein olla selvästi jokin yksi mielipide asiasta, jotta teksti pysyy tiiviinä ja sillä on jokin eheä rakenne. Puhuttaessa taas asioita voi pyöritellä paljon moninaisemmin ja rohkeammin. Pidän rohkeista ajatuksista, mutta en ole ollenkaan mustavalkoinen ihminen. Puhuttaessa minun ei tarvitse pelätä, että minut tulkittaisiin väärin, tai että yhteen asiaan takerruttaisiin.

Mikä podin tekemisessä on parasta?

Teemojen laaja-alaisen pyörittelyn lisäksi se itse tekeminen. Tykkään yli kaiken Suplan ihmisistä ja minusta on ihanaa tehdä podcastia juuri siellä, heidän kanssaan. Vakiofiittaajieni ja vieraideni kanssa jää aina jakson tekemisen jälkeen hyvä fiilis ja valmista jaksoa kuunnellessani nauran aina itsekin uudelleen jutuillemme.

Millaisia neuvoja antaisitte aloitteleville podcastaajille?

Kädenlämpöinen sisältö ei kiinnosta ketään. Anna itsestäsi jotain, ota selvää asioista, ole hauska, koskettava tai vaikka tiukka asiantuntija, mutta ole jotain. Ja ennen kaikkea: Käytä omaa persoonaasi vahvuutena.

Mitä muuta haluut sanoo?

"Always be yourself, unless you can be a Mamma rimpuilee -podcastin kuuntelija, then always be a Mamma rimpuilee -podcastin kuuntelija."
- Vanha turkulainen sanonta.

Mamma rimpuilee -podcastia pääset kuuntelemaan tästä.

Radio Aalto soittaa nyt Kaikki suosikkisi

Radio Aalto soittaa nyt Kaikki suosikkisi

Radio- ja podcast-sovellus Supla on ladattu jo yli puoleen miljoonaan laitteeseen

Radio- ja podcast-sovellus Supla on ladattu jo yli puoleen miljoonaan laitteeseen