Radio Aalto soittaa nyt Kaikki suosikkisi

Radio Aalto soittaa nyt Kaikki suosikkisi

Radio Aalto uudisti soittamaansa musiikkia ja toi taajuudelle uuden musiikkilupauksen vuoden 2018 lopussa. Radio Aalto soittaa nyt ”Kaikki suosikkisi”, eli kanava soittaa paljon ja monipuolisesti kohderyhmänsä suosikkimusiikkia.

Uudistuksen taustalla oli halu rakentaa kanavalle entistä selkeämpi oma brändi, formaatti ja lupaus. Kanavan kuuntelijaluvut ovat olleet pari vuotta positiivisessa vireessä ja uudistuksen tavoitteena on kasvattaa kuunteluosuutta entisestään kohderyhmässä.

Musiikkilupauksen muutos rakennettiin yhdessä kuulijoiden kanssa. Joulukuussa Aallossa oli käynnissä suuri musiikkitutkimus. Dataa kerättiin joulukuussa verkkosivun kautta ja vastauksia saatiin lähes 2000. Musiikkia tutkitaan radiossa koko ajan, missä auttavat tähän nimenomaiseen tehtävään erikoistuneet tutkimusyritykset. Aallon muutoksessa käytettiin apuna myös näitä perinteisempiä tutkimusmenetelmiä, mutta halusimme avoimella musiikkitutkimuksellamme päästä enemmän oikeiden kuulijoiden iholle.

radioaalto_musatutkimus_madonnavsgaga.jpg

Mitä kysyimme? Kuuntelu, lähteet ja tyyli, väittämät, sekä suosikit. Radiokanavan musiikkitutkimuksessa selvisi, että musiikkia kuunnellaan radiosta päivittäin. Suosikkimusiikkityyliksi nousivat pop ja poprock. Näitä musiikkityylejä kuullaan tästä syystä nyt enemmän Radio Aallossa.

Kappaleen julkaisuvuosikymmenellä ei ole niin väliä, kunhan musiikkia soitetaan paljon ja monipuolisesti. Musiikkitutkimuksen myötä Radio Aalto on jatkossa entistä monipuolisempi; kanava soittaa enemmän eri artisteja kuin koskaan aiemmin, sekä kattavammin musiikin eri tyylilajeja. Tutkimuksessa kuulijat pääsivät myös listaamaan nuoruuden suosikkikappaleensa ja näistä saimme valtavan määrän myös uutta vanhaa musiikkia soittoon.Artistitutkimuksista pääsi muuten yllättämään se, että Coldplay voitti U2:sen, Adele Ed Sheeranin ja Guns N Roses Metallican.

Musiikin muutoksesta huolimatta tutut, rakastetut persoonat ovat silti äänessä jatkossakin Radio Aallossa; aamussa Kimmo Vehviläinen, Hanna Kinnunen, Jarkko Valtee ja Jari Peltola, keskipäivässä Suvi Hartlin, iltapäivässä Jenni Alexandrova ja viikonlopussa Elina Kottonen.

Uudistus on otettu vastaan hyvin, olemme saaneet ennätysmäärän positiivista palautetta. Ota kuunteluun, kokeile ja heitä palautetta. Olen siitä kiitollinen.

Radio Rock <3 AdAge

Radio Rock <3 AdAge

Podcast esittelyssä: Mamma rimpuilee

Podcast esittelyssä: Mamma rimpuilee