Kuukauden audiomainos, helmikuu 2019

Kuukauden audiomainos, helmikuu 2019

Suuri osa valitsemistamme audiomainoksista on päätynyt tänä vuonna Kaiku-radiomainoskilpailun shortille. Sattumaako?

Sattumaa toki, mutta vahvistaa samalla uskoa omaan työhön. Jokainen meistä toivoo omasta työstään palautetta ja tässä duunissa ainoat vaihtoehdot ovat oikeastaan joko päästä shortlistille tai sitten saada palautetta kuulijoilta. Onneksi molempia on tullut, mutta pidän kuulijapalautetta niistä kuitenkin tärkeämpänä. Se, että kirjoittamasi tarina alkaa elämään jonkun toisen puhekielessä, on mielestäni suurin kunnia, jonka mainos-jonnena voit saada. En tiedä voiko Jonnea käyttää noin, mutta jos Spedeä ja Erkkiäkin voi, niin miksei sitten Jonneakin?

Mutta siihen tarinaan. “Tee koskettava tarina” -lause kuuluu markkinoinnin käsikirjan ensimmäisille sivuille. Sinne pitäisi laittaa myös, että osta tarpeeksi media-aikaa, jottei tarinaa tarvitse kiirehtiä. Kyseessä on siis eräänlainen kallis cliché. Mitä enemmän aikaa, yleensä sen parempi tarina. Joitakin tarinoita ei vaan voi kertoa lyhyellä hissimatkalla, vaan ne vaativat riittävän pitkät tauot ajatusten välillä, jotta tarinan voima säilyy.

Tämän kuukauden audiomainos olisi ollut jopa vieläkin parempi, jos tauot lauseiden välissä olisivat olleet pidempiä. Ymmärrän toki hyvin, että niistä tauoista on helppo tinkiä, kun ajatellaan, että ne ovat vain tyhjää. Mutta ne eivät ole vain tyhjää. Itse olet, jos niin ajattelet.

Kuukauden audiomainos on THL:n “Prinsessa ruusunen”. Spotin voit kuunnella tästä:

Kunniamaininta menee tässä kuussa Apulannan Hartwall Areena -keikan mainoksesta. Melko hienoa heittäytymistä bändiltä ja loistavaa freestyle räppäämistä:

Valitsemme joka kuukausi mielestämme mielenkiintoisen audiomainoksen. Raatimme puheenjohtajana toimin minä, ja muina jäseninä ovat Kasper Kahila (Head of radio), Jussi Suvanto (Johtaja), Johannes Saukko (Sisältöjohtaja), äänituottajat Kimmo Saarelainen ja Ari Tuukkanen sekä kampanjasuunnittelija Annika Isaksson.

Äänimainonnan  lyhyt historia

Äänimainonnan lyhyt historia

Totuus musiikkipäälliköstä

Totuus musiikkipäälliköstä